Over Ons

2016

In het carnavalsjaar 2016 was het weer prijs voor de Plintepuutsjere. In de persoon van Erik Schols leverden we alweer de zesde officiële Vaalser prins in ons bestaan. Roland Vaessen was uiteraard van de partij als hofnar. Al met al was het een prachtig carnavalseizoen vol met gebraggel en gebier. De grote optocht stond even op losse schroeven in verband met de winderige weersverwachting. Echter, doortastend optreden van de Ulle zorgde ervoor dat de optocht ook dit jaar weer doorgang kon vinden. De Plintepuutsjere hadden ‘Vaals in het nieuws’ als thema en gaven hiervoor een speciale editie van het Vaalser Weekblad uit. De kinderoptocht werd dan weer gelopen in een stralend voorjaarszonnetje, het kan verkeren. Vols Tropical stond weer ouderwets in het teken van een tropisch paradijsje, vol met cocktails en palmbomen. Op het programma stonden de Coronas en YES-R wat volop positieve kritieken opleverde.

2015

Wederom een nieuw carnavalsjaar. En wat voor één. In 2015 bestaat C.V. de Plintepuutsjere Vols 11 jaar als officiële vereniging. Wie had dat ooit gedacht toen het groepje vrienden jaren geleden de stoute schoenen aantrokken om een carnavalsclubje op te richten. Al met al bleek dit een goede keuze. Het aantal leden is al jaren redelijk stabiel en met het opgroeien van de jeugd lijkt de toekomst ook gewaarborgd. In ons jubileumjaar organiseerden we uiteraard nog een speciaal jubileumfeestje voor leden, oud-leden, vrienden en sponsoren. De Plinte-Party, met medewerking van DJ Jordy en La Bamba. Vols Tropical werd in 2015 omgeturnd tot het Prosit Sommerfest, de zomerse variant van het Oktoberfest. In het (korte) seizoen gingen we door het leven als vliegers, wat ons dankzij Fred en Marco een mooie derde prijs opleverde in de optocht in Vaals. Daarnaast liepen we mee met de kinderoptocht in Vaals en de grote optocht in Vijlen.

2014

Wat? Geen Plintepuutsjere-prins? Het is weer even wennen. Maar wel weer een mooie mogelijkheid om met de complete groep carnaval te vieren. En dat ook nog tijdens het jubileumjaar van de Ulle. Wat een weelde.

We liepen wederom de grote en kleine optochten in Vaals en de grote optocht in Vijlen. Die laatste leverde ook nog eens een derde prijs op. Kimberly was daar tevreden mee! Tijdens Vols Tropical gingen we naar Mallorca met een spetterend optreden van Tim Toupet. Maar ook Dieter Koblenz stal daar de show! De vriendschap binnen de vereniging wordt elk jaar hechter en het ledenaantal loopt ook weer gestaag op. Al met al mogen we niet klagen! Op naar ons 11-jarige jubileum..

2013

Een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat moeten andere verenigingen gedacht hebben vlak voordat de nieuwe prins bekend werd gemaakt door C.V. de Grensülle. Niets is echter minder waar. Als vijfde Plintepuutsjere-prins in tien jaar tijd werd Roderique Kohnen uiteindelijk geproclameerd. Prins Roderique de eerste, dat klinkt natuurlijk niet verkeerd! De Plintepuutsjere mogen zich met recht de hofleverancier noemen als het om prinsen voor de Grensülle gaat. Vols Tropical gaat naar zijn tiende jubileumeditie. En dan nog een heuse primeur voor de Plintepuutsjere.  De vereniging loopt dit jaar niet mee met twee optochten, maar met drie. Naast de grote optochten in Vijlen en Vaals wordt hieraan de kinderoptocht van Vaals toegevoegd. Ja, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.. en over jeugd hoeven we zeker niet te klagen!

2012

Is het een traditie of toch nog steeds een nieuwsfeitje?  C.V de Plintepuutsjere levert in 2012 in ieder geval opnieuw een prins voor de Grensülle..  Plintepuutsjere voorzitter Dennis Ernes  gaat een jaar lang regeren over het Üllerijk. Hij zal bijgestaan worden door hofnar Herman, al enkele jaren de secretaris van onze vereniging. De Plintepuutsjere gaan in het thema ‘Vols pakt oes’ mee in de optochten van Vijlen en (uiteraard) Vaals. Tijdens de negende editie van Vols Tropical mocht er een absolute topartiest verwelkomd worden. Niemand minder dan Belle Perez zorgde voor een zeer geslaagde en drukste editie ooit. Dit ondanks de wolkbreuk die vlak voor het evenement voor de nodige nattigheid zorgde. Ook zijn er weer de nodige gezinsuitbreidingen te noteren. Patrick en Lusanne mogen namelijk Benthe verwelkomen, Rhyanne en Rene hebben korte nachtjes door Raoul, Pascal en Laura letten tegenwoordig op Theun en Guido & Ellen tekenen zelfs al voor hun tweede spruit.. Tessa.. En off the record: de volgende lichting is al onderweg! De Plintepuutsjere bestaan ondertussen uit 28 volwassen leden. En het aantal kinderen? We zijn eigenlijk de tel kwijt..

2011

In 2011 viel er wederom een prins uit de club van de Plintepuutsjere te noteren. Dit jaar was het de eer aan Roderique Kohnen die tijdens de carnaval werd geproclameerd als prins van Wit Groen. Langzaam maar zeker krijgen we een mooie eregalerij met alle prinsen en hofnarren die we in onze vereniging rijk zijn. In de optocht gingen we verkleed als holbewoners in de jungle. Nieuw was dat we een dubbele carnavalswagen hadden. Een grote jungle-wagen met een kleinere wagen er achteraan voor de muziek en het drinken. Verder was de aanschaf van echte Plintepuutsjere-ordes nieuw, die tijdens recepties en andere officiële bijeenkomsten uitgereikt worden aan Prinsen, etc. Een absolute eer als je zo’n collectoritem van onze vereniging in bezit krijgt! Op persoonlijk vlak viel er het afgelopen jaar ook weer veel te vieren. We mogen spreken van een echte babyboom binnen onze vereniging. Op het eind van 2011 konden we de volgende spruiten noteren: Tijs van Annemiek & Tim, Elke van Maarten & Wendy, Brian van Edmee & Rob, Stef van Guido & Ellen, Yzze van Linda & Roland en natuurlijk de tweeling Jarno en Finn van Melanie en Marco!

2010

Het jaar 2010 leek op het eerste oog een rustig jaar. Geen prinsen of hornarren waren er te noteren! Maar niets was minder waar! De vereniging had even andere zaken aan haar hoofd. Er werd volop getrouwd en de kinderen vielen als rijpe appeltjes van de bomen! Tussen al dit levensgeluk door werd uiteraard ook nog carnaval gevierd. Keulen, Kelmis, Simpelveld en Aken en natuurlijk Vaals zelf hebben het geweten. Tijdens de optocht zochten we als Boeren de Prins in de omgeving. Overigens in de ijzige kou, want door de aanhoudende sneeuw was het lang onzeker of de verschillende optochten überhaupt doorgingen. Vols Tropical ging eenmalig richting Las Vegas, compleet met roulette, poker en niemand minder dan Rene Shuman als hoofdact.

Het was een gezellige drukke (buiten)editie, waarmee we ons wederom in de picture hebben gezet!

2009

Het jaar 2009 is nog maar net begonnen, maar ook dit jaar was er weer een prins of hofnar in onze vereniging. Dit jaar is het de eer aan D’r Sjols om samen met de Prins van Vijlen zijn rol als Hofnar van Vijlen te gaan vervullen. Dit jaar was er besloten om in de optocht van Vijlen mee te lopen op de zondag en dit werd meteen beloond met een 3e plaats in de categorie Jroep en Waarel. Ook in de optocht van Vaals werd er een prijs gewonnen met ons thema 1001 Naat, namelijk de prijs van de Gemeente die ons hiermee wilde bedanken voor onze steun aan de Vaalser Carnaval. Al met al was ook dit jaar de carnaval weer zeer geslaagd!

2008

Het jaar 2008 was voor de Plintepuutsjere weer een jaar vol hoogtepunten. Het jaar begon al spectaculair toen onze eigen Herr Vorsitzende Dennis Ernes samen met Herman Wehkamp Prins en Hofnar van Wit Groen werden. Ook dit jaar was er dus weer een prins in de gelederen van de Plintepuutsjere. Naast een geweldige carnaval met als thema ‘Vogels’ was er ook nog de jubileum editie van Vols Tropical. De 5e editie van dit tropische feest van de Plintepuutsjere werd weer een enorm succes met voor het eerst een nationale artiest (Jody Bernal) als hoogtepunt.

2007

In 2007 was er voor de verandering eens geen lid van de Plintepuutsjere benoemd tot Prins van Vaals. Maar de Plintepuutsjere zouden de Plintepuutsjere niet zijn zonder een prins of hofnar in ons midden te hebben. In 2007 hadden we dan ook in Roland Vaessen de voetbalprins van Vijlen in ons midden. Het ledenaantal begon inmiddels wat te dalen en er besloten zelfs twee mede oprichters van de Plintepuutsjere hun geluk bij de Grensulle te gaan beproeven. Maar dat mocht de pret niet drukken, want ook dit jaar werd er weer een fantastische carnaval gevierd met als thema Indianen. Ook in 2007 was Vols Tropical weer een groot succes.

2006

Het lijkt langzaam een traditie te worden maar ook 2006 begon spectaculair. Wederom werd er een lid van de Plintepuutsjere als Prins van Vaals geproclameerd. Dit jaar was het de beurt aan Rick de Vreeden. Secretaris van de Plintepuutsjere en geestelijk vader van het idee Vols Tropical! Vols Tropical staat aan de vooravond van de derde editie, het jaar van de groei! De vereniging is ondertussen gegroeid naar 45 leden, allemaal in de leeftijdscategorie van 17 tot en met 28 jaar. Oftewel; de toekomst van Vaals en niet alleen op carnavalsgebied!!!

2005

Het jaar was nog maar net begonnen toen de leden weer met een enorme verassing geconfronteerd werden. Nadat Prins Kay en hofnar Tim waren afgetreden werd tot ieders verbazing Sven Nicolaye en Roland Vaessen respectievelijk als prins en hofnar van Vaals geproclameerd. Het thema van carnaval 2005 was Plintecredibles een parodie op de filmhit The Incredibles. Vols Tropical werd wederom met succes georganiseerd. Halverwege 2005 werd nog een belangrijke stap genomen. De Plintepuutsjere werden nu ook op papier een officiële vereniging, met een heus dagelijks bestuur.

2004

Carnaval 2004 begon zeer spectaculair, want begin januari 2004 werden Kay Mommer en Tim Langohr als respectievelijk Prins en Hofnar van de gemeente Vaals gekozen. Beiden zijn vanaf het eerste uur leden van de Plintepuutsjere! Het thema gedurende de optocht was Piraten.  Het tropische evenement Vols Tropical werd, met succes, voor het eerst georganiseerd. De omvang van de vriendengroep steeg gestaag verder. Eind 2004 zijn er 30 jongeren lid van de Plintepuutsjere.

2003

Het carnavalsgevoel begon steeds meer te leven. Het thema voor carnaval 2003 werd Grease. De wagen met haar installatie werd door de nodige (trouwe) sponsors steeds professioneler en als beloning voor al onze inspanningen kregen we de 3e prijs in de grote optocht van Vaals.

2002

Na het introductiejaar werd beslist om voor het eerst mee te lopen in de Vaalser optocht. Het thema van het jaar 2002 was Herman Brood. Dit was allemaal met een oogwenk naar de in dat jaar gestorven Herman Brood. Later in dat jaar kozen de toenmalige leden ook een officiële naam. De Plintepuutsjere waren geboren en de officiële clubkleuren werden blauw en geel. Tenslotte werd er een logo ontworpen dat nu nog steeds in gebruik is.

2001

C.V. de Plintepuutsjere Vols bestaat als groep vanaf 2001. Gedurende dat jaar vierden een groepje jongeren uit en in de omgeving van Vaals voor het eerst samen carnaval. Er werd nog niet meegelopen in de optocht, omdat hier de financiële middelen en organisatie nog niet klaar voor waren. Ook bestond de naam Plintepuutsjere nog niet officieel. Deze werd pas later bedacht.